Ny elferge til 80 millioner kan ikke brukes

<p>Illustrasjonsfoto. </p>
Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB

Porsgrunn kommune får kritikk for å ha kjøpt inn en ny elferge til 80 millioner kroner uten å ha oppgradert fergeleiet slik at det kan ta fergen imot.

«Oppgradering av landfast infrastruktur burde ha vært bedre utredet før beslutningen om å kjøpe ny ferge ble tatt. Da ville fylkesting og bystyre ha hatt et bedre grunnlag for å vurdere de samlede økonomiske konsekvenser av å investere i ny ferge», heter det i en rapport fra Vestfold og Telemark revisjon om fergekjøpet ifølge NRK.

Fergen ble kjøpt inn for å gi et bedre fergetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården. Vedtaket ble fattet i 2019, fergen var på plass i juni i år, men den har aldri forlatt kaia på fastlandet i Bamble kommune.

Styret i selskapet, kommunen og fylkeskommunen har ikke snakket med hverandre og har skyldt på hverandre, mener leder av kontrollutvalget i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Petter Berg.

– Hvor mye en havn koster å få på plass, skulle vært avklart for lengst. Jeg har sjeldent sett en så kritisk rapport, sier Berg til NRK.

Rådmann Rose-Marie Christiansen i Porsgrunn kommune sier saken er pinlig.

– Det er mye vi kan ta selvkritikk på i denne saken. Det har vært for dårlig kommunikasjon mellom fergeselskapet og Porsgrunn kommune. Det sier jo også kontrollutvalget, sier hun.

Personvernpolicy