Ny elferge til 80 millioner kan ikke brukes

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Porsgrunn kommune får kritikk for å ha kjøpt inn en ny elferge til 80 millioner kroner uten å ha oppgradert fergeleiet slik at det kan ta fergen imot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Oppgradering av landfast infrastruktur burde ha vært bedre utredet før beslutningen om å kjøpe ny ferge ble tatt. Da ville fylkesting og bystyre ha hatt et bedre grunnlag for å vurdere de samlede økonomiske konsekvenser av å investere i ny ferge», heter det i en rapport fra Vestfold og Telemark revisjon om fergekjøpet ifølge NRK.

Fergen ble kjøpt inn for å gi et bedre fergetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården. Vedtaket ble fattet i 2019, fergen var på plass i juni i år, men den har aldri forlatt kaia på fastlandet i Bamble kommune.

Styret i selskapet, kommunen og fylkeskommunen har ikke snakket med hverandre og har skyldt på hverandre, mener leder av kontrollutvalget i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Petter Berg.

– Hvor mye en havn koster å få på plass, skulle vært avklart for lengst. Jeg har sjeldent sett en så kritisk rapport, sier Berg til NRK.

Rådmann Rose-Marie Christiansen i Porsgrunn kommune sier saken er pinlig.

– Det er mye vi kan ta selvkritikk på i denne saken. Det har vært for dårlig kommunikasjon mellom fergeselskapet og Porsgrunn kommune. Det sier jo også kontrollutvalget, sier hun.