Se det nye Munchmuseet reise seg på ett minutt

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fem år har fotografer fra NTB foreviget Bjørvika gjennom hele byggeprosessen. I en video på rundt ett minutt kan du se museumsknekken bli til virkelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Munchmuseet ble i 1963 bygd på Tøyen for å huse Edvard Munchs samlinger, som kunstneren testamenterte til Oslo kommune etter sin død i 1944.

I 2008 gikk Oslo bystyre omsider inn for et nytt Munchmuseum i Bjørvika, etter en årelang debatt. Det spanske arkitektkontoret Herreros Arquitectos vant konkurransen om nytt museum med bygget Lambda.

– MUNCH endrer Oslos silhuett, men bøyer seg ærbødig mot byen som omkranser bygningen. Dette er arkitektenes visjon, heter det på museets nettsider.

Protestene lot ikke vente på seg, men grunnsteinen ble til slutt lagt ned 14. oktober 2016.

Den utsatte, men høytidelige åpningen av det nye Munchmuseet skjer førstkommende fredag, drøyt fem år etter at byggingen startet.

Bygget blir på over 26.000 kvadratmeter og skal huse kommunens samling på rundt 28.000 originale verk av Edvard Munch, i tillegg til Stenersen-samlingen. Over 200 av verkene skal utstilles fast.

Bygget får 11 utstillingssaler med 4.500 kvadratmeter utstillingsareal. I tillegg blir det restaurant, kafé, bar og butikk, konsertsaler, kino og utleielokaler.