Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er bekymret for de høye strømprisene og sier det ikke finnes noen rask måte å få redusert dem på. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er bekymret for de høye strømprisene og sier det ikke finnes noen rask måte å få redusert dem på. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier det ikke finnes noen mirakelkur mot de høye strømprisene som har satt sitt preg på høsten.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen den siste tiden og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene.

Vedum kan imidlertid ikke love tiltak som vil gi umiddelbare eller raske kutt i folks strømregning.

– Det er ingen mirakelkur. Vi ser nå effekten av vedtak som ble gjort for mange år siden. Større grep som vil få ned prisene mye, vil ta tid, sier Vedum til avisen.

Vedum sier at økte strømpriser var en ønsket politikk fra den avgåtte borgerlige regjeringen. Det avvises av Nikolai Astrup, Høyres nye fraksjonsleder på energi og miljø.

– Selvsagt er det ikke et mål med høyest mulig strømpris. Tvert om. Her farer Vedum med tull, sier Astrup i en uttalelse til NTB.

– Høyre foreslo å redusere elavgiften i forslaget til statsbudsjett for 2022, og i dag foreslår vi å øke bostøtten og sosialhjelpen raskt, slik at vi kan hjelpe husstander med dårlig råd i forbindelse med de høye strømprisene, sier han.

Personvernpolicy