Vedum utelukker ikke Frp-samarbeid i rovdyrspørsmål

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum utelukker ikke et samarbeid med Frp i Stortinget for å kunne nå ønsket om å redusere bestandsmålet for ulv og bjørn. Foto: Torstein Bøe / NTB
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum utelukker ikke et samarbeid med Frp i Stortinget for å kunne nå ønsket om å redusere bestandsmålet for ulv og bjørn. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En reduksjon av bestandsmålene for ulv og bjørn skal utredes i Hurdalsplattformen. Trygve Slagsvold Vedum utelukker ikke å søke støtte hos Frp i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med støtte fra Frp vil det være flertall i Stortinget for lavere bestandsmål. Regjeringens samarbeidsparti SV ønsker nemlig et høyere bestandsmål.

– Vi vil i alle saker være opptatt av å få dem gjennom i Stortinget. Det er det samme for oss hva partiene heter, så lenge vi får på plass vår politikk. Men uansett vil nå Sp og Ap sammen legge fram vår politikk, så er det alltid fint med bred støtte, sier Sp-leder Vedum til Adresseavisen.

Sivert Bjørnstad (Frp) ønsker den nye regjeringen hjertelig velkommen «over streken» i Stortinget.

– For Frp vil det være viktig å få ned bestandsmålet og gjøre målet til et tak, sier Bjørnstad. Han sier at det å gjøre det enklere å ta ut skadedyr og å gi de regionale rovviltnemndene mer reell makt, er viktig for Frp.

– Er Vedum enig i dette, så kan vi snakke butikk, sier han til avisen.