Uforandret antall mottakere av arbeidsavklaringspenger

En stadig nedgang i arbeidsledigheten vil bidra til at færre mottar arbeidsavklaringspenger i tiden framover, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. Foto: Vidar Ruud / NTB
En stadig nedgang i arbeidsledigheten vil bidra til at færre mottar arbeidsavklaringspenger i tiden framover, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB

Ved utgangen av forrige måned var det over 130.000 nordmenn som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) fra Nav, omtrent samme antall som i kvartalet før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er likevel en økning på 11.200 personer fra samme kvartal i fjor, viser tallene fra Nav.

– Antall mottakere har holdt seg ganske stabilt de siste seks månedene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

– Fortsatt nedgang i ledigheten og stans i coronaforlengelsene av AAP vil bidra til reduksjon i antall mottakere de neste kvartalene, sier Holte.

I 3. kvartal var det færre som startet å motta AAP, en nedgang på rundt 2.200 personer fra forrige kvartal. Det var spesielt færre eldre som begynte å motta AAP.

– Reduksjonen i antall nye mottakere av AAP i 3. kvartal henger sannsynligvis sammen med at forholdene på arbeidsmarkedet bedres, sier Holte.