Dramatiske dager for Øystein Pettersen

Den pensjonerte langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen pådro seg en blødning på hjernen i forrige uke, men er nå utskrevet av sykehuset. Foto: Terje Pedersen / NTB
Den pensjonerte langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen pådro seg en blødning på hjernen i forrige uke, men er nå utskrevet av sykehuset. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Den tidligere langrennsløperen Øystein Pettersen (38) ble fløyet til Rikshospitalet i forrige torsdag med en blødning på hjernen, melder VG.

Øystein Pettersen som går under navnet «Pølsa» tok OL-gull sammen med Petter Northug i 2010. Grorud-mannen har flyttet til Lillehammer med familien og forrige torsdag fikk han kraftige hodesmerter etter en sykkeltur på formiddagen.

Det er i hans podkast han har sammen med kameraten Hans Olav Ingholm at det var svært dramatisk for ham i forrige uke.

– Jeg hadde lue under sykkelhjelmen. Det var kaldt. Så fikk jeg ordentlig vondt i hodet. Er det noe galt med hjelmen? Strammer hjelmen? Jeg løftet på skruen som strammer hjelmen. Det funket ikke, sier Øystein Pettersen i podkasten «Gode Dager»,

Han kom seg etter hvert til Lillehammer sykehus hvor det etter en CT ble konstatert han hadde hatt en såkalt hjernehinneblødning. Han ble deretter fløyet til Rikshospitalet.

Legene fant ingen sår på hjernehinnen så han slapp operasjon. Han fikk beskjed om at han var utenfor fare forrige fredag og ble utskrevet onsdag.

– Jeg står foran en ordentlig utfordring (...). Jeg skal komme styrket ut av det. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar. En måned, et halvt år eller ett år, sier Pettersen.

Personvernpolicy