Jonas Gahr Støre reiser til Kongsberg fredag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt pressekonferanse på Statsministerens kontor etter sin første dag som statsminister.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt pressekonferanse på Statsministerens kontor etter sin første dag som statsminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil fredag reise til Kongsberg sammen med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støre viet angrepet i Kongsberg betydelig oppmerksomhet på sin første pressekonferanse som statsminister torsdag kveld. Han omtalte saken hvor fem personer ble drept og to skadd som et grusomt angrep på uskyldige mennesker.

– Vi håper å få til et besøk på Kongsberg, justisministeren og jeg, i morgen på dagen, for å gi uttrykk for støtte og lytte til hva de har opplevd, sa Støre på pressekonferansen.

Reiser utpå dagen

I et Facebook-innlegg bekrefter statsministeren at han sammen med justisminister Emilie Enger Mehl reiser til Kongsberg fredag.

Støre skriver i innlegget at hans første telefon som statsminister var til ordføreren i Kongsberg, Kari Anne Sand (Sp).

– Jeg ønsker å uttrykke min dypeste medfølelse med de rammede på Kongsberg og med et helt samfunn som er i sjokk og sorg etter de grufulle handlingene som ble begått i går, skriver Støre på Facebook.

– Min regjering skal gjøre alt vi kan for å sikre at Kari Anne og alle i støtteapparatet og helsetjenesten i kommunen har den støtten de trenger, skriver han videre.

Til NTB sier Støre at tidspunkt for reisen enda ikke er fastsatt, men at det trolig blir et stykke utpå dagen.

Vil vise solidaritet

Støre understreker at han reiser på vegne av folket.

– Vi legger vekt på å vise solidaritet og lytte til erfaringene de har hatt, sier han til NTB.

Videre sier Støre at handlingene på Kongsberg rammer byen på en måte som han tror berører hele det norske folket.

– Da skal regjeringen være der på vegne av folket, og gi uttrykk for støtte og solidaritet.