Støre: – Grufulle handlinger

Leder i Ap Jonas Gahr Støre sier hendelsene på Kongsberg er grufulle. Foto: Torstein Bøe / NTB
Leder i Ap Jonas Gahr Støre sier hendelsene på Kongsberg er grufulle. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er grufulle handlinger som er avdekket. Dette er uvirkelig, sier påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om drapene på Kongsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-lederen ble orientert om situasjonen av avtroppende justisminister Monica Mæland (H) onsdag kveld.

– Det er grufulle handlinger som blir avdekket. Dette er uvirkelig. Men virkeligheten er at fem mennesker har blitt drept, mange er såret og mange er i sjokk, det gjør inntrykk, sier Støre til NRK.

Han sier tankene går til de involverte i hendelsen, deres pårørende og familie, og andre som er redde eller preget av det som skjedde.

– Jeg har hatt kontakt med folk på Kongsberg som oppfatter dette som en uvirkelig hendelse. Tankene går til disse, og til politi og helsepersonell som nå jobber med å skape trygghet for sårbare mennesker, sier Støre.

Han sier at hans regjering er klar til å overta håndteringen av drapene når statsminister Erna Solbergs regjering går av klokken 10 torsdag formiddag. Foreløpig er det ikke avklart om Støre selv eller den påtroppende justisministeren drar til Kongsberg.

– Det vil vi vurdere når vi får oversikt. Men etter det jeg forstår, jobber politiet godt med dette nå. Det er viktig å ta det i tur og orden, sier Støre.