Ingen positiv regjeringseffekt for Ap og Sp på ny måling

Jonas Gahr Støre (til venstre) og Trygve Slagsvold da de presenterte den nye regjeringsplattformen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Jonas Gahr Støre (til venstre) og Trygve Slagsvold da de presenterte den nye regjeringsplattformen. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som torsdag overtar regjeringsmakten her i landet, faller marginalt på en ny meningsmåling. SV får økt oppslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er gjennomført av Opinion for FriFagbevegelse , Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ap får på oktobermålingen en oppslutning på 25,4 prosent, noe som er 0,5 prosentpoeng lavere enn valgresultatet 13. september. Regjeringspartner Sp faller 0,4 prosentpoeng til 13,1 prosent. SV, som etter sonderinger valgte å ikke gå i regjering, går fram 0,9 prosentpoeng til 8,5 prosent.

For de øvrige partiene er oppsluteningen som følger: Rødt 5,3 (+0,6), KrF 3,8 (uendret), Venstre 4,7 (+0,1), MDG 3,8 (-0,1), Høyre 21,5 (+1,1), Frp 11,0 (-0,6) og andre 2,6 (-1,0).

Målingen viser også at KrFs velgerlojalitet er lav. Av dem som stemte på partiet ved valget, tviler hver fjerde på de ville ha gjort det om det var nytt valg i morgen. De andre partiene har en velgerlojalitet opp mot 90 prosent.

Målingen baserer seg på 977 telefonintervjuer mellom 5. og 11. oktober. Feilmarginen er mellom 1 og 3 prosentpoeng og varierer med partienes størrelse.