Flere bedrifter tvangsavvikles

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere bedrifter tvangsavvikles, og antallet avviklinger økte med 312,9 prosent i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august økte antallet bedrifter som ble avskiltet med hele 423 prosent, viser tall regnskaps- og analyseselskapet Dun & Bradstreet har samlet inn fra Brønnøysundregistrene, skriver Dagens Næringsliv.

– Når en bedrift blir tvangsavviklet, skyldes det som regel at årsregnskap ikke er innlevert til Brønnøysundregistrene, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Dun & Bradstreet.

Totalt gikk 672 bedrifter konkurs i september. 351 av dem ble tvangsavviklet, mot 85 i tilsvarende måned i fjor. Samtidig fortsatte antallet konkurser å falle. Samlet har 3751 bedrifter gått konkurs hittil i år, en nedgang på 10 prosent fra samme tid i 2020.

Årsaken til den store økningen i august og september, er at fristen for innsendelse av regnskap i år ble utsatt fra april til juni på grunn av coronakrisen.

– Det vil si at det er en forskyvning sammenlignet med tidligere år. Årets innsending gjelder 2019-regnskapet, sier kommunikasjonsrådgiver Guro Forren Sørensen i Brønnøysundregistrene.

Ruud i Dun & Bradstreet frykter at konkursene skal øke. Myndighetene har nemlig utsatt innkreving av skatter og avgifter på totalt rundt fem milliarder kroner. Disse må nå betales fra 31. oktober og 12 måneder fram.

Video
Vis mer

Erna Solberg snakket ut en uke etter aksje-skandalen

Høyre-leder Erna Solberg møtte pressen torsdag en uke etter nyheten om ektemannens Sindre Finnes sine aksjehandler mens hun var statsminister. Solberg møtte opp på både Dagsrevyen og Debatten på NRK.