De Grønne ønsker å danne regjering med SPD og FDP i Tyskland

<p>De to partilederne i det tyske miljøpartiet De Grønne, Annalena Baerbock og Robert Habeck, har bestemt seg. Etter omfattende sonderingssamtaler etter valget sier de onsdag at de ønsker en koalisjonsregjering sammen med SPD og FDP. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB</p><p></p>
De to partilederne i det tyske miljøpartiet De Grønne, Annalena Baerbock og Robert Habeck, har bestemt seg. Etter omfattende sonderingssamtaler etter valget sier de onsdag at de ønsker en koalisjonsregjering sammen med SPD og FDP. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Det tyske miljøpartiet De Grønne sier de ønsker å gå videre med samtalene om å danne en koalisjonsregjering med Sosialdemokratene (SPD) og Fridemokratene (FDP).

Det opplyste miljøpartiets partilederduo Annalena Baerbock og Robert Habeck på et pressetreff i Berlin onsdag.

Det har vært åpent hva slags regjering Tyskland vil få etter valget for litt over en uke siden, og de siste dagene har det vært komplekse sonderingssamtaler mellom de ulike partiene.

Sosialdemokratiske SPD, som ledes av Olaf Scholz, ble det største partiet i det tyske valget.

De Grønne kom på tredje plass med en oppslutning på 14,8 prosent, mens FDP, som ledes av Christian Lindner, endte på fjerde plass med 11,5 prosent.

De grønne har tidligere sagt at de foretrekker samarbeid med SPD og FDP, men har ikke utelukket å sitte i regjering med CDU. Tirsdag var CDU-leder Armin Lachet i samtaler med De Grønne, som nå altså sier at de sikter på en regjering sammen med SPD og FDP.

Personvernpolicy