Moxnes med SMS-invitasjon til Lysbakken

Rødt-leder Bjørnar Moxnes (til venstre) sendte en tekstmelding til SV-leder Audun Lysbakken (til høyre) da det ble klart at SV gikk ut av regjeringssamtalene. Bildet er tatt under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatta. I midten står MDG-leder Une Aina Bastholm, som er blant dem Lysbakken har tenkt å snakke med. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Rødt-leder Bjørnar Moxnes (til venstre) sendte en tekstmelding til SV-leder Audun Lysbakken (til høyre) da det ble klart at SV gikk ut av regjeringssamtalene. Bildet er tatt under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatta. I midten står MDG-leder Une Aina Bastholm, som er blant dem Lysbakken har tenkt å snakke med. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter at SV og partileder Audun Lysbakken forlot regjeringssonderingene, sendte Rødt-leder Bjørnar Moxnes ham en SMS med invitasjon til samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Klassekampen var dette meldingen: «Hei, vi er klare for å plukke opp samtalen om felles front for å binde opp en ny regjering til venstresida!».

– Vi skal ta en kaffe snart, han virker positiv til det. Det blir garantert en prat om hva vi kan få til sammen, utdyper Moxnes overfor avisa.

– Vi kommer til å prates. Det har vi begge på ulike tidspunkt tatt initiativ til. Så får vi se når det blir. Jeg har tenkt å prate med ham, Une Bastholm og kanskje flere, sier Lysbakken.

Samtidig er det klart at SV trenger mer tid til å planlegge livet i opposisjon til Ap og Jonas Gahr Støre, skriver Klassekampen.