Moxnes med SMS-invitasjon til Lysbakken

Rødt-leder Bjørnar Moxnes (til venstre) sendte en tekstmelding til SV-leder Audun Lysbakken (til høyre) da det ble klart at SV gikk ut av regjeringssamtalene. Bildet er tatt under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatta. I midten står MDG-leder Une Aina Bastholm, som er blant dem Lysbakken har tenkt å snakke med. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Rødt-leder Bjørnar Moxnes (til venstre) sendte en tekstmelding til SV-leder Audun Lysbakken (til høyre) da det ble klart at SV gikk ut av regjeringssamtalene. Bildet er tatt under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatta. I midten står MDG-leder Une Aina Bastholm, som er blant dem Lysbakken har tenkt å snakke med. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Foto: NTB

Kort tid etter at SV og partileder Audun Lysbakken forlot regjeringssonderingene, sendte Rødt-leder Bjørnar Moxnes ham en SMS med invitasjon til samarbeid.

Ifølge Klassekampen var dette meldingen: «Hei, vi er klare for å plukke opp samtalen om felles front for å binde opp en ny regjering til venstresida!».

– Vi skal ta en kaffe snart, han virker positiv til det. Det blir garantert en prat om hva vi kan få til sammen, utdyper Moxnes overfor avisa.

– Vi kommer til å prates. Det har vi begge på ulike tidspunkt tatt initiativ til. Så får vi se når det blir. Jeg har tenkt å prate med ham, Une Bastholm og kanskje flere, sier Lysbakken.

Samtidig er det klart at SV trenger mer tid til å planlegge livet i opposisjon til Ap og Jonas Gahr Støre, skriver Klassekampen.

Personvernpolicy