Demokratene vurderer grep for å hindre nedstengning av statsapparatet

Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer foreslår en midlertidig løsning for å hindre at offentlige kontorer må stenge dørene i USA. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer foreslår en midlertidig løsning for å hindre at offentlige kontorer må stenge dørene i USA. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Foto: J. Scott Applewhite / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene i Senatet vurderer å fremme et midlertidig budsjettforslag som vil hindre stenging av statsapparatet. Forslaget omfatter ikke heving av gjeldstaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansieringen av offentlig virksomhet utløper torsdag. Et foreløpig vedtak kan holde driften i gang fram til 3. desember. Forslaget omfatter også 6,3 milliarder dollar til å hjelpe afghanske flyktninger og 28,6 milliarder dollar i annen krisehjelp og antas å ha tverrpolitisk støtte.

– Vi kan godkjenne dette forslaget raskt og sende det til Representantenes hus, så kan vi få det på presidentens skrivebord før finansieringen utløper ved midnatt i morgen, sa Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer.

– Med så mange kritisk viktige saker å ta oss av er det siste det amerikanske folket trenger en nedstengning av det offentlige. Dette forslaget vil hindre det, fortsatte han.

Forslaget kan bli behandlet enten i løpet av onsdag eller tidlig torsdag, amerikansk tid.