Lysfenomen synlig en rekke steder nord i landet

Marco Langbroek ved universitetet i Leiden har delt dette bildet av fenomenet på sin Twitter-profil.
Marco Langbroek ved universitetet i Leiden har delt dette bildet av fenomenet på sin Twitter-profil.  Foto: Marco Langbroek / Twitter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra flere steder i Nord-Norge meldes det om sterke lysglimt på himmelen mandag kveld. Det er usikkert hva som er forklaringen på fenomenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Nordlys forteller Stian Dunvold at han ble oppmerksom på et sterkt lysglimt da han var på Grøtfjordstranda utenfor Tromsø. Han tok bilder av det ved 22-tiden.

– Veldig spesiell opplevelse. Aldri sett slik før, sier han.

Dunvold la ut bildene på Facebook og forteller at han etterpå har fått meldinger fra folk fra Svolvær i sør til Finnmark i nord som har sett det samme.

Til iTromsø opplyser kommunikasjonsrådgiver Ørjan Vøllestad ved Andøya Space Center at de ikke hatt oppskytninger mandag. Han har ikke noe sikkert svar på hva lyset kom av, men mener det kan være en satellitt som har truffet atmosfæren, en rakett skutt opp fra Russland eller en meteor.

Også Landsat 9, en satellitt som ble skutt opp fra California mandag kveld, nevnes som en mulig forklaring. Den skal observere menneskelige og naturlige endringer på jordens overflate.