Realitydeltaker i 50-årene dømt til ti års forvaring etter gruppevoldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene fra Østlandet er i tingretten dømt til ti års forvaring etter en gruppevoldtekt i 2018. Også en annen mann er dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minstetiden for realitydeltakeren som ble dømt til forvaring, er satt til seks år og åtte måneder av tingretten som ligger på Østlandet, skriver VG.

I alt er mannen dømt for tre voldtekter, som alle skal ha blitt begått hjemme hos ham.

– Han er ikke bare overrasket, men nærmest sjokkert over dommen. Han fastholder at han er uskyldig og har bestemt seg for å anke dommen i sin helhet. Han har det tungt med å ta innover seg at han har fått en så streng dom, sier mannens forsvarer Hans Christian Nygaard Wang til avisen.

To andre menn dømt

Det mest alvorlige forholdet i dommen omhandler en gruppevoldtekt som fant sted i 2018, ifølge påtalemyndigheten. I en bolig i Viken skal han ha hatt bedøvende midler i maten eller drikken til en kvinne. Det førte til at kvinnen fikk kraftig nedsatt bevissthet. I boligen var den tidligere realitydeltakeren sammen med tre andre personer: To menn og en kvinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen mann i 50-årene er dømt til to års fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år. En mann i 40-årene er dømt til ett år og ni måneders fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år.

For en kvinne som er tiltalt for medvirkning til voldtekt i saken, er avgjørelsen av skyld- og straffespørsmålet utsatt til november.

– Fremstår forberedt

Under rettssaken, som gikk i august, la aktor ned påstand om 13 års fengsel med en minstetid på åtte år og åtte måneder for realitydeltakeren.

Dommen ble avsagt torsdag i forrige uke, men på grunn av anken er den ikke rettskraftig. Fredag ble mannen likevel fengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare.

I dommen står det at de rettsoppnevnte sakkyndige har vurdert risikoen for gjentakelse av seksuelle overgrep som høy, og at overgrepene har eskalert over tid.

– I 2018 fremstår overgrepet som mer planmessig og forberedt, det pågår over lengre tid og han er initiativtaker til at flere personer forgriper seg på samme offer, skriver tingretten, og henviser til at offeret ble dopet ned.