Laget film i forbindelse med gjenåpningen: – Vi håper dette vil vekke følelser i det norske folk

Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har laget en storslått hyllest til landet, folket og havet. Bildet er av Lukas Donel som står på toppen av Trollveggen i Møre og Romsdal. Foto: Grim Berge / NTB
Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har laget en storslått hyllest til landet, folket og havet. Bildet er av Lukas Donel som står på toppen av Trollveggen i Møre og Romsdal. Foto: Grim Berge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har sammen med flere norske filmskapere og musikere laget en filmhyllest til Norge i forbindelse med gjenåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmen har fått navnet «Kysten i mitt blod» og lanseres allerede mandag. Prosjektet er en hyllest til landet, folket og havet.

– Dette har vært et helt enestående prosjekt. Vi håper dette vil vekke følelser i det norske folk, sier Grim Berge og Tron Jensen.

Filmen har opptak fra norskekysten. Her er kontrastfulle bilder av nordlys, vinterstormer, midnattssol, spekkhoggerfamilier, moskus, gaupe og landemerker fra hele Norge.

For å realisere filmen har prosjektet fått støtte fra blant annet Kygo og Havforskningsinstituttet.

– Som artist har jeg fått mye støtte der jeg kommer fra. Derfor ønsker jeg å gi noe tilbake og synes det var fantastisk at så mange dyktige filmskapere og musikere ville lage denne flotte hyllesten til kysten vår og menneskene der, sier Kygo.