Statsministeren innrømmer at pandemihåndteringen har ført til brudd på arbeidsmiljøloven

Statsminister Erna Solberg (H) orienterte fredag om gjenåpningen av samfunnet.
Statsminister Erna Solberg (H) orienterte fredag om gjenåpningen av samfunnet. Foto: Ali Zare / NTB

Det er nok folk som har jobbet mer overtid enn hva regelverket sier at de har lov til i arbeidet med å håndtere coronapandemien, erkjenner statsministeren.

Til NTB sier Erna Solberg (H) at det har vært fint å se at nordmenn har fulgt reglene under pandemien, og at flinke fagfolk har jobbet langt utover normalen.

– Jeg må nok innrømme at vi har noen arbeidsmiljølovbrudd på arbeidstid rundt omkring i det offentlige etter denne pandemibekjempelsen. For når ting må skje, så må de skje, og det er nok folk som har jobbet mer overtid enn det regelverket sier at de har lov til, sier hun.

På spørsmål om helsedirektør Bjørn Guldvog, FHI-direktør Camilla Stoltenberg og de andre helsetoppene nå kan ta det litt mer med ro framover, svarer statsministeren:

– De kan i hvert fall slappe litt mer av på dag-til-dag-politikken, men de har fortsatt en kjempeviktig rolle når det gjelder oppfølging av kommuner.

Hun trekker blant annet fram at Folkehelseinstituttet (FHI) også har ansvar for influensavaksineringen.

– Det er alltid nok å ta tak i i helsesektoren for Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, men kanskje ikke med så høy stressfaktor som det vi har hatt nå.

Personvernpolicy