Erna Solberg: Regjeringen vurderte å stenge grensen til Russland

– Det er en underliggende utfordring for europeisk sikkerhet når land som Russland kan presse oss gjennom masseflukt, sier Erna Solberg. Om lag 5.500 asylsøkere fra totalt 42 nasjoner kom fra Russland til grensestasjonen Storskog i Finnmark høsten og vinteren 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB
– Det er en underliggende utfordring for europeisk sikkerhet når land som Russland kan presse oss gjennom masseflukt, sier Erna Solberg. Om lag 5.500 asylsøkere fra totalt 42 nasjoner kom fra Russland til grensestasjonen Storskog i Finnmark høsten og vinteren 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB

Norge var klar til å stenge grensen mot Russland i 2015 etter flyktningstrømmen over Storskog. Det forteller statsminister Erna Solberg til Dagens Næringsliv.