Vegvesenet skjerper klimakravene

Statens vegvesen vil satse på grønnere veidrift med strenge krav til nye kontrakter. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB
Statens vegvesen vil satse på grønnere veidrift med strenge krav til nye kontrakter. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen ønsker å satse på en grønnere veidrift, med mål om at klimautslippene på riksveiene skal reduseres med 85 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det omfatter nye kontrakter for drift av 3.500 kilometer riksvei til en samlet verdi av 4 milliarder kroner, skriver Nationen.

– Statens vegvesen har skjerpet miljøkravene i alle sine kontrakter, og i én av kontraktene ble klimaavtrykket avgjørende for hvem som fikk kontrakten, sier direktør Bjørn Laksforsmo for divisjon drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Han sikter til driften av riksveiene i Hallingdal og Valdres, som entreprenøren fikk tildelt kontrakt basert på et mål om å innfri kravet om å redusere klimautslippene med 85 prosent.

– Vi satser derfor på at Hallingdal og Valdres blir et utstillingsvindu for klimavennlig drift av riksveier over hele landet, sier han.