Kvinne døde etter knivangrepet på Nav-kontor

<p>Væpnet politi har rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen. Ifølge BA har det vært minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet. Foto: Marit Hommedal / NTB</p>
Væpnet politi har rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen. Ifølge BA har det vært minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: Marit Hommedal / NTB

En mann i slutten av 30-årene er siktet for drap og grov kroppsskade etter at to ansatte ble knivstukket på Nav Årstad i Bergen mandag.

Politiet i Bergen fikk melding om knivstikkingen klokka 10.02 mandag formiddag og var på stedet klokken 10.06. Mannen ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter, og han samarbeidet med politiet på stedet, opplyste påtaleansvarlig Christine Wisløff på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

En kvinne i slutten av 50-årene døde av skadene, mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd. De pårørende er varslet

Den siktede er en mann i slutten av 30-årene, av utenlandsk opprinnelse og har vært norsk statsborger siden 2019. Han er ikke en kjenning av politiet

Han er nå i avhør hos politiet og blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Vitner på stedet

– Vitneavhør har startet, og kriminalteknikere har startet med undersøkelser ute på stedet, sa Wisløff.

Flere vitner skal ha vært inne på Nav-kontorene da hendelsen skjedde, og noen skal også ha sett deler av selve handlingen.

– Om noen har gjort observasjon i området rundt Nav Årstad i perioden før klokken 10, eller har informasjon som er relevant i etterforskningen, ber vi om at dere kontakter politiet på tipstelefon 47696060, sa politiadvokaten.

– Tidlig i etterforskningen

Hun sier at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og bakgrunnen for hendelsen, men at politiet etterforsker bredt og ut fra flere hypoteser.

– Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan komme med mer informasjon så tidlig i etterforskningen. Det som kommer i mediene, kommer også inn til vitner, og vi vil ikke at de skal bli påvirket av det de leser, sa Wisløff.

Uklart om var angrep på spesifikke personer

Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt sier til NRK at knivstikkingen skjedde i andre eller tredje etasje av Nav-bygget.

– Det skal ha vært mange vitner til hendelsen, sier Malkenes til NRK.

Gjerningspersonen – en mann i 30-årene – ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Foto: Marit Hommedal / NTB
Gjerningspersonen – en mann i 30-årene – ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Foto: Marit Hommedal / NTB

Den mistenkte gjerningsmannen er i samtaler med politiet.

– Vi vet ikke om dette var et angrep rettet mot spesifikke personer, eller om det var tilfeldig. Vi vet at det var andre ansatte til stede, og vi har kontroll på alle som var inne i bygget på tidspunktet dette skjedde. De er samlet og tas hånd om av helsepersonell på stedet, sier Malkenes.

Nav-direktøren: – Dypt tragisk

– Dette er en dypt tragisk hendelse. Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig tilstanden deres er, men vi følger situasjonen nøye i beredskapsgruppen vår. Det viktigste nå er å ta vare på dem, deres kolleger og alle andre som var på Nav-kontoret da det skjedde, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte om knivstikkingen på et Nav-kontor i Bergen.

– En tragisk sak, sier Torbjørn Røe Isaksen (H).

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommenterte drapet på en Nav-ansatt i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommenterte drapet på en Nav-ansatt i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Våre tanker går først og fremst til ofrenes familier og kollegaer av de to Nav-ansatte. Både Nav og kommunen gjør nå det de kan for å følge opp de berørte, sier arbeids- og sosialministeren videre.

Isaksen er klar på at det er viktig at Nav selv gjennomgår omstendigheten etter hendelsen.

– Det ble ikke minst satt på dagsordenen etter drapet på et Nav-kontor i Grorud i 2013. Etter det var det en full gjennomgang, og det er et tema som hele tiden er høyt på dagsordenen i Nav, sa han da han traff pressen onsdag ettermiddag.

– Politiet skal gjøre sin jobb, men det er naturlig at vi også går opp saken fra vår og fra Navs side. Vi må se på omstendighetene og om det er noe som må forbedres, sa Røe Isaksen.

Personvernpolicy