Rettssaken mot dødsdømt nordmann i Somaliland utsatt på nytt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot norske Saad Jider Hayd, som to ganger er dømt til døden i Somaliland, ble lørdag på nytt utsatt. Denne gang på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saad Jider Hayd er to ganger dømt til døden i Somaliland for drap på en mann i april 2020.

Etter planen skulle en ny behandling i landets høyesterett, hvor dødsdommene skal vurderes på nytt, ha startet lørdag, men ble utsatt til søndag.

Lørdag kveld opplyser imidlertid Jirdes norske bistandsadvokat Farid Bouras i advokatfirmaet Elden, at rettssaken er utsatt.

– Vi har dessverre fått beskjed om at en av dommerne er syk, og at rettsforhandlingene i høyesterett i Somaliland er utsatt på ubestemt tid, sier bistandsadvokat Farid Bouras til TV 2 og til Dagbladet.

Det norske utenriksdepartementet følger saken og har gitt konsulær bistand siden pågripelsen i fjor vår.

– Utenrikstjenesten fortsetter den konsulære oppfølgingen av saken i samråd med den norske borgeren og hans advokater. Vi vil også fortsette å ta opp saken med myndighetene i Somaliland for å understreke Norges prinsipielle syn mot dødsstraff, og for å anmode om at dødsdommen, dersom den blir stående, ikke blir fullbyrdet, sa kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NTB før helgen.