Nesespray kan bli et nytt våpen i kampen mot coronaviruset

<p>Illustrasjonsfoto. </p>
Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB Shutterstock

Vaksine som tas som nesespray, kan bli et nytt våpen i kampen mot coronaviruset. Åtte varianter er under utprøving, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Viruset finner ofte veien inn i kroppen gjennom nesen, og derfor er det interesse for å teste nesespray-vaksiner.

Nesesprayen som har kommet lengst i utviklingen, er laget i samarbeid mellom det kinesiske Xiamen-universitetet, Universitetet i Hongkong og Beijing Wantai Biological Pharmacy. Fase to i utprøvingen av denne vaksinen er nå ferdig.

– Når viruset infiserer noen, kommer det som regel inn gjennom nesen. Tanken er å lukke den døren, sier forsker Nathalie Mielcarek, som jobber ved Lille Pasteur Institute med en tilsvarende vaksine mot kikhoste.

Personvernpolicy