Solvik-Olsen myket opp reglene for elsparkesykler – nå er han deleier i en elsparkesykkelaktør

Ketil Solvik-Olsen, som myket opp elsparkesykkelreglene som samferdselsminister, er nå deleier i en elsparkesykkelaktør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Ketil Solvik-Olsen, som myket opp elsparkesykkelreglene som samferdselsminister, er nå deleier i en elsparkesykkelaktør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Ketil Solvik-Olsen var samferdselsminister fikk han myket opp reglene for elsparkesykler. Nå er han deleier og styremedlem i en elsparkesykkelaktør i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen fikk som samferdselsminister i 2018 sidestilt elsparkesykler med vanlige sykler. Lovendringen åpnet for at private aktører kunne begynne å leie ut elsparkesykler i norske byer.

I Oslo har nå flere nye elsparkesykkelaktører fått lov til å starte opp etter at nye regler trådte i kraft 10. september. Én av disse er Sharebike, der Solvik-Olsen sitter i styret og eier 0,31 prosent av aksjene, skriver Avisa Oslo.

Sharebike driver opprinnelig med vanlige sykler og står blant annet bak Oslo bysykkel.

Solvik-Olsen sier han ikke har særlig innsikt i elsparkesykkel-satsingen til selskapet.

– Kom inn i styret mens jeg bodde i USA. Spennende selskap for sykkeldeling. Men elsparkesykler har jeg ikke involvert meg i, så det må du snakke med Jan Tore (Endresen, daglig leder, journ.anm.), sier han.