Schibsted saksøker Konkurransetilsynet etter kjøpsnekt

<p>Konkurransemyndighetene mener at Schibsteds oppkjøp av Nettbil svekker konkurransen og vil oppheve kjøpet. Nå svarer Schibsted med å saksøke Konkurransetilsynet. Foto: Jil Yngland / NTB</p><p></p>
Konkurransemyndighetene mener at Schibsteds oppkjøp av Nettbil svekker konkurransen og vil oppheve kjøpet. Nå svarer Schibsted med å saksøke Konkurransetilsynet. Foto: Jil Yngland / NTB

Schibsted opplyser at de vil saksøke Konkurransetilsynet i et siste forsøk på å beholde Nettbil som ble kjøpt opp i fjor.

Søksmålet er siste forsøk for Schibsted til å beholde Nettbil etter at konkurransemyndighetene har sagt at oppkjøpet gir Schibsted for stor markedsmakt.

– I denne saken mener Schibsted at avgjørelsen fra konkurransemyndighetene er gal. Oppkjøpet av Nettbil skulle vært godkjent, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum til Bilnytt.

I mai ga Konkurranseklagenemnda Konkurransetilsynet medhold i vedtaket som innebærer at Schibsted må selge sine aksjer i Nettbil til en uavhengig og egnet kjøper, godkjent av Konkurransetilsynet.

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet sier til nettstedet Bilnytt at søksmålet fra Schibsted er i tråd med reglene for å klage.

Det var i juni i fjor at meldingen kom om at Schibsted ville overta Nettbil, som er en nettbasert auksjonsløsning for bruktbiler som selges fra privatpersoner til bilforhandlere.

Personvernpolicy