Dette skjedde i natt

Arkivfoto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
Arkivfoto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britney Spears har forlovet seg

Britney Spears og kjæresten Sam Asghari er forlovet, opplyste Spears på Instagram i natt norsk tid. I en video viser 39-åringen fram en stor diamantring.

Paret har vært sammen i fem år. Hun møtte den tolv år yngre iranskfødte modellen og personlige treneren i 2016 i forbindelse med opptak til sin musikkvideo «Slumber Party».

Medvedev snøt Djokovic for historisk tittel

Novak Djokovic kunne ha blitt historisk med å vinne alle Grand Slam-turneringene samme sesong, men i US Open-finalen vant russiske Daniil Medvedev tre strake sett.

Dette var Medvedevs første Grand Slam-tittel. Settsifrene i finalen i natt norsk tid ble 6-4, 6-4, 6-4 til den russiske verdenstoeren.

653 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 653 koronasmittede i Norge. Det er 412 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.268 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.460, så trenden er synkende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

195 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 195 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, ifølge kommunens oversikt. Det er 161 færre enn samme dag forrige uke og 99 færre enn lørdag.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 434 smittede per dag. Smittetallene er høyest i Grorud bydel.

Nordkoreansk rakettest

Nord-Korea har prøveskutt langdistanseraketter i helgen, opplyste landets statlige nyhetsbyrå KCNA i natt norsk tid.

U.S. Indo-Pacific Command, den amerikanske hovedkommandoen som omfatter stillehavsområdet, kaller helgens tester en fare overfor naboland og verdenssamfunnet. Pyongyang er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner knyttet til landets atomvåpen- og rakettprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 200 miljøaktivister drept

Minst 227 miljøaktivister ble drept verden rundt i fjor, 15 flere enn året før, ifølge en rapport som organisasjonen Global Witness publiserte i natt.

De fleste drapene er begått i forbindelse med skogbruk, fulgt av byggeprosjekter knyttet til vann og demninger, samt jordbruk. Bedrifter, bønder, statlige aktører, kriminelle gjenger, paramilitære grupper og opprørere antas å ha stått bak mesteparten av dem, ifølge rapporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amnesty: Stadig flere barn drepes i Niger

Stadig flere barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering utført av væpnede grupper i Niger. Det fremkommer av en rapport som Amnesty International la fram i natt.

Over 60 barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i landet siden nyttår. I tillegg har Amnesty registrert 544 døde barn knyttet til konflikter i landet som helhet i årets sju første måneder.