Fylkesveien gjennom Gjerdrum åpnet åtte måneder etter leirskredet

Fylkesvei 120 er igjen åpen for normal trafikk etter kvikkleireskred i Ask i Gjerdrum natten til 30. desember 2020.
Fylkesvei 120 er igjen åpen for normal trafikk etter kvikkleireskred i Ask i Gjerdrum natten til 30. desember 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalbefolkningen omtalte det som en milepæl da fylkesvei 120 gjennom Ask i Gjerdrum kunne gjenåpnes etter det katastrofale leirskredet i romjulen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti mennesker døde i skredet som rammet bygda natt til 30. desember i fjor. Deler av jordmassene gikk over fylkesveien, som på det meste var dekket av opptil ti meter med jordmasser.

Ordfører Anders Østensen (Ap) var åpenbart lettet over at den viktige hovedåren gjennom kommunen igjen kunne tas i bruk da han sammen med fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) kunne åpne veien torsdag ettermiddag.

– Vi er kommet til en milepæl i å gi Gjerdrum-samfunnet tilbake en kjent og kjær hverdag, sa Østensen som nevnte at tiden som har gått med lokale omkjøringer, har vært tungvint for lokalbefolkningen.

– Vi har ventet på denne dagen, samtidig minner den oss på det som har skjedd. Vi kjører gjennom et område som fremdeles er preget av tragedien som rammet oss i desember, og vi vil tenke på dem som ble hardest rammet. Men i det store og det hele er det en gledens dag, sa Østensen.

En syklist var den første til å ta den nyåpnede veien i bruk.