NRK beklager feil i dekningen av skolevalget

NRK beklager at de bommet i framstillingen av skolevalget.
NRK beklager at de bommet i framstillingen av skolevalget. Foto: Skjermdump / NRK
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK meldte om «rød bølge» i skolevalget, men egentlig gikk borgerlig side fram. – Vi gjorde en feil, og det beklager vi, sier redaktør Knut Magnus Berge i NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om det ble rødgrønt flertall i årets skolevalg, gikk den borgerlige siden mest fram. Frp hadde aller mest økning, mens Arbeiderpartiet falt mest

Men da NRK presenterte resultatet på Dagsrevyen tirsdag, ga grafikken inntrykk av noe helt annet. «Rød bølge blant de unge. Kraftig fremgang for venstresiden i skolevalget» var overskriften på innslaget, skriver Kampanje.

Nå beklager kanalen.

– Skolevalget i går representerte ikke en rødgrønn bølge slik vi skrev på Dagsrevyen i går. Der gjorde vi en feil, og det beklager vi, sier redaktør Knut Magnus Berge i NRK.

Overfor Journalisten påpeker han at tallene ble offentliggjort i samme øyeblikk som Dagsrevyen-sendingen gikk på lufta:

– Jeg tror feilen skjer fordi tallene nettopp viser et rødgrønt flertall. Dermed blir de mistolket, og derfor skjer dette. Det er ingen unnskyldning, men det er nok en forklaring. Det er en situasjon der det koker litt, men det rettferdiggjør ikke at framstillingen blir feil, sier han til Journalisten.