PST undersøker nye hendelser utenfor boligen til Bertheussen og Wara

Politiet utenfor daværende justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo i mars 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Politiet utenfor daværende justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo i mars 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Politiet undersøker tagging og funn av en flaske på eiendommen til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Bertheussen, melder NRK.

Ifølge rikskringkasteren skal flasken ligne på dem som ble festet under bilen til Laila Bertheussen, og som var en del av tiltalen mot henne. NRK kjenner ikke til hva som sto på huset, men erfarer at det skal ha blitt skrevet i runetegn.

– Vi kan bekrefte at det NRK har fått opplyst, stemmer, sier statsadvokat Frederik Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

Han sier politiet nå undersøker disse nye hendelsene slik de har gjort med de tidligere forsendelsene.

Undersøker video

Ifølge NRK undersøker politiet nå også video fra et slags overvåkingskamera, som det ikke er politiet som har satt opp. Dette skal angivelig vise to personer som er inne på eiendommen.

Det er Bertheussen selv som har sendt videoen til PST via sine forsvarere.

– Bertheussen er kjent med hendelsene som har skjedd på eiendommen. PST er varslet og de følger opp videre, sier forsvarer Bernt Heiberg ved Advokatfirmaet Elden til rikskringkasteren. Han vil ikke gå nærmere inn på hvilken informasjon de har gitt PST.

Avviste anken

NRK meldte onsdag at PST også undersøkte et brev med hvitt pulver advokatfirmaet Elden mottok tirsdag forrige uke.

Bertheussen ble i januar kjent skyldig i å selv ha sendt trusselbrev og begått hærverk på egen bil og bolig. Dommen er anket.

I sommer avviste Borgarting lagmannsrett anken over skyldspørsmålet, men hun skal få behandlet straffeutmålingen på nytt i desember. Avgjørelsen om å nekte full ankebehandling er anket til Høyesterett.

Personvernpolicy