Dette skjedde i natt

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én pågrepet etter skyting i Oslo

En person er pågrepet etter at en mann i 20-årene ble skutt og skadd på Brynseng i Oslo. Oslo-politiet meldte om skytingen klokka 20.44 i går kveld.

– Vi leter ikke etter noen flere personer på dette tidspunktet i etterforskningen, sier krimleder Arild Stenersen til NRK.

USA lover å hjelpe amerikanere som er igjen i Afghanistan

Etter at de siste amerikanske styrkene forlot Afghanistan, er det fortsatt mellom 100 og 200 statsborgere igjen i landet, ifølge utenriksminister Antony Blinken.

På et pressemøte natt til i dag lovet han at USA skal gjøre alt de kan for å hjelpe dem hjem. Samtidig fortalte han at den amerikanske ambassaden i Kabul vil bli stående tom og at amerikanske diplomater som har vært utstasjonert der, vil flyttes til Qatar.

Enighet i lønnsoppgjøret i Kirken

Rett før fristen ved midnatt kom partene i lønnsoppgjøret i Den norske kirke til enighet. Oppgjøret har en ramme på 2,8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale forhandlinger utsettes til 2022 for fellesrådene, men gjennomføres i år for Kirkerådet og bispedømmerådene, opplyser arbeidsgiverorganisasjonen KA.

1.349 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.349 koronasmittede i Norge. Det er 443 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.236 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 674, så trenden er stigende.

Norsk 12. plass i temporittet i Paralympics

Suzanna Tangen syklet inn til 12. plass i temporittet i debuten i De paralympiske leker i Tokyo. Tiden 57:38.97 var svakest av alle de startende, og hun var nesten 12 minutter bak vinneren av klasse H 4-5, amerikanske Oksana Masters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men igjen, her bygges erfaring, og det settes mål mot de neste lekene, sa NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Økning i hatkriminaliteten i USA

Hatkriminaliteten, særlig mot svarte amerikanere og amerikanere med asiatisk opphav, økte i fjor, ifølge FBI. Antall anmeldelser i hatkriminalitet-saker der svarte amerikanere var involvert, økte med 40 prosent i 2020, fra 1.972 til 2.755, viser tallene.

Økningen i antall saker med asiatisk-amerikanere var på hele 70 prosent, med 275 saker i 2020, opp fra 161 i 2019. Det synes å være en bekreftelse på en trend mange asiatisk-amerikanere har slått alarm om siden koronapandemien brøt ut, skriver nyhetsbyrået AFP.