Salget av lusemidler halvert under pandemien

<p>Salget av lusemidler er halvert fra første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB</p>
Salget av lusemidler er halvert fra første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB

Coronapandemien har ført til at færre lus har skiftet eier. Salget av lusemidler er halvert fra første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Nye tall viser at salget av legemidler for å fjerne lus falt med 52 prosent fra 2020 til 2021. Fra 2019 til 2020 var reduksjonen nærmere 25 prosent, ifølge Apotekerforeningen.

– Tallene er tydelige. I første halvår i fjor ble det solgt over 38.000 pakninger med lusemidler. Hittil i år viser samme tall 19.800 pakninger. Salget av lusemidler er dermed halvert under pandemien, sier Hanne Andresen, farmasøyt og fagdirektør i Apotekforeningen.

Hun sier at selv om det er lite lus, er det viktig å sjekke seg. Folkehelseinstituttet anbefaler at man sjekker seg minst en gang i måneden.

– Når det avdekkes lus, er det viktig å behandle raskt og riktig slik at man ikke smitter andre. Hvis alle sjekker jevnlig, vil vi kanskje klare å holde forekomsten av hodelus på et lavt nivå også i tiden fremover, sier Andresen.

Personvernpolicy