Nedgang i smitte på Nord-Jæren

36 personer har testet positivt for covid-19 i de fire Nord-Jæren-kommunene det siste døgnet. Det er en nedgang fra 55 positive coronasmittede fra dagen før.

Nord-Jæren, som består av kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg, hadde dermed en nedgang på 19 personer som hadde testet positivt, fra dagen før.

Av de 36 smittede er 16 fra Stavanger. Elleve var nærkontakter, tre har usikker smittekilde og to har vært på utenlandsreise, skriver Stavanger Aftenblad. 16 smittede er det laveste i byen siden mandag, da det også var 16 smittede.

604 personer ble testet for covid-19 lørdag i Stavanger. Det er nesten 500 lavere enn på onsdag, da over 1.100 personer ble testet.

Ni personer testet positivt for covid-19 i Sandnes. Fem var nærkontakter og de fire andre hadde også kjent smittevei. Kommunen skriver at de smittede er spredt i alderen 10-90 år.

I Sola er det meldt om sju nye smittede. Fem av de sju er nærkontakter til tidligere smittede, mens én har ukjent smittevei, og den siste var importsmitte fra utlandet. Her var fire av sju under 30 år.

Randaberg noterte seg for fire nye smittetilfeller. Alle var nærkontakter og allerede i karantene, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning til avisen.

Personvernpolicy