Dette skjer i dag

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag lørdag 28. august.

Klimamarkering foran Stortinget

Gruppen Extinction Rebellion, som den siste tiden har gått til aksjon med sivil ulydighet flere steder for å få oppmerksomhet rundt klimasaken, har varslet en markering foran Stortinget.

Markeringen skjer på Eidsvoll plass fra klokka 10.

Statsministeren på Brann-kamp

Statsminister Erna Solberg er på tur på Vestlandet, og skal blant annet besøke Atlanterhavsparken i Ålesund på formiddagen.

På kvelden viser statsministeren sin støtte til skandalerammede Brann når hun er til stede på Bergen Stadion i kampen mot Haugesund.

Kampen starter klokka 20 og er en viktig kamp for Brann i forsøket på å berge plassen i Eliteserien og samtidig klubbens stolthet etter festskandalen som fortsatt etterforskes av politiet.

Mjøndalen tar imot Lillestrøm til tidligkampen i Eliteserien klokka 18.

Ødegaard mot City-stjernene

Martin Ødegaards Arsenal skal opp mot Manchester City i Premier League klokka 13.30. Det er ventet at nordmannen er med i startelleveren til Arsenal. Det er også storkamp mellom Liverpool og Chelsea klokka 18.30.

Toppmøte i Irak

Irak har invitert til regionalt toppmøte, der blant annet Jordans kong Abdullah, Egypts president Abdel Fattah al-Sisi og Frankrikes president Emmanuel Macron deltar.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans nye president Ebrahim Raisi er også invitert, men det er ikke bekreftet om de deltar.

Afghanistan-demonstrasjon i Stockholm

Situasjonen i Afghanistan fortsetter å prege nyhetsbilde. Mens det fortsatt er kaotisk på bakken i Kabul, er det blant annet planlagt en demonstrasjon i Stockholm om saken i dag.

Personvernpolicy