Enkelte pasienter får tredje vaksinedose på Ahus

<p>Overlege og postdoktor Kristin Kaasen Jørgensen sier at studien så langt har vist at de aller fleste pasientene har god effekt av vaksinen.</p><p></p>
Overlege og postdoktor Kristin Kaasen Jørgensen sier at studien så langt har vist at de aller fleste pasientene har god effekt av vaksinen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Pasienter som bruker immundempende medisiner, tilbys en tredje vaksinedose i en ny studie ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Årsaken er at det hos enkelte pasienter som bruker immundempende medisiner, er blitt påvist svak eller manglende antistoff-respons etter to doser vaksine mot covid-19.

Nå får slike pasienter tilbud om en tredje vaksinedose for å se om dette øker vaksineeffekten. Pasientene får dette tilbudet gjennom Nor-vaC-studien, skriver Ahus.

– Vi vet fra tidligere studier av andre vaksiner at personer som går på immundempende behandling, kan ha dårligere vaksinerespons. Derfor undersøker vi nå nærmere om disse pasientene kan ha redusert beskyttelse av vaksine mot covid-19 sykdom også, sier leder for studien på Ahus, overlege og postdoktor Kristin Kaasen Jørgensen.

Hun sier at studien så langt har vist at de aller fleste pasientene har god effekt av vaksinen.

– Hos mellom 10 og 15 prosent av pasientene ser vi imidlertid at effekten dessverre ikke er god nok. Disse tilbys en tredje vaksinedose, sier Kaasen Jørgensen.

Hun legger til at resultatene så langt ikke viser tegn til uventede bivirkninger etter vaksinering med tredje dose.

Personvernpolicy