Ola Borten Moe ut mot europeisk klimapolitikk

Ola Borten Moe under Senterpartiets landsmøte. Foto: Torstein Bøe / NTB
Ola Borten Moe under Senterpartiets landsmøte. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ola Borten Moe (Sp) frykter at EUs klimaplan vil drive strømprisene i været og bidra til en avindustrialisering her samtidig som Kina driver utslippene i været.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utslippene i Kina fortsetter å vokse, og landet besluttet denne uka å gjenåpne flere kullkraftverk på grunn av økende energietterspørsel. Samtidig har EU innført en ambisiøs klimastrategi.

Det får Senterpartiets nestleder til å frykte at Europa vil sitte igjen med svarteper og styrke Kinas posisjon, melder Nationen.

– Vi er i ferd med å nå våre klimamål ved å avindustrialisere våre egne samfunn og flytte produksjonen til Kina. Samtidig styrker vi et totalitært regime med globale ambisjoner, sier Borten Moe.

Borten Moe mener det også vil kunne føre til økte energipriser i Europa og Norge.

MDG-politiker Ask Ibsen Lindal sier at den beste måten å påvirke kinesiske utslipp på er å innføre klimatoll på varer fra Kina. Det er ikke Borten Moe enig i.

– Om ambisjonen for EU er å gjøre varer og tjenester dyrere for europeiske forbrukere, i kombinasjon med å ødelegge egen konkurransekraft på det globale markedet, så er en karbontoll en kjempeidé, sier Sp-politikeren.