Bergensere bekymret for fadderuka

Helsebyråd Beate Husa (KrF) forstår uroen omkring studiestart og fadderuken. Samtidig mener hun at det blir mulig å gjennomføre det i organiserte former. Foto: Marit Hommedal / NTB
Helsebyråd Beate Husa (KrF) forstår uroen omkring studiestart og fadderuken. Samtidig mener hun at det blir mulig å gjennomføre det i organiserte former. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Studiestart og fadderukene kan gå som normalt selv om Bergen opplever sin høyeste smittetrend på åtte måneder. Det bekymrer innbyggerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir stilt spørsmål om fadderuken burde vært avlyst, og kommunen blir kontaktet av bekymrede innbyggere. Jeg forstår uroen, men samtidig er det slik at unge mennesker som kommer til byen, har et legitimt behov for å bli kjent med både hverandre og byen. Vi mener det er bedre at dette skjer i organiserte former, sier helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen kommune til Khrono.

Bergen har den siste uken ligget på et snitt på 44 nye smittetilfeller hver dag. Torsdag meldte kommunen om 82 nye tilfeller, og flere lokale smitteverntiltak ble innført.

Blant tiltakene må gjester på serveringssteder registreres, og det er like gang skjenketid ute og inne. I tillegg må det spilles lavere musikk slik at gjester kan snakke med hverandre med en meters avstand.