Hareide reagerer på Borten Moes veiplan: – Vil på røvertokt i byene

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går ut mot Ola Borten Moe (Sp). Her under presentasjonen av ny nasjonal transportplan (NTP).
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går ut mot Ola Borten Moe (Sp). Her under presentasjonen av ny nasjonal transportplan (NTP). Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide reagerer kraftig på planen om å ta veipenger fra byene og gi til distriktene, som Ola Borten Moe (Sp) har foreslått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Borten Moe sa denne uka at han vil ta midler fra vei- og miljøpakker i byene og gi til fylkesveiene.

– Med dette utspillet opplever jeg at Sp sier at de skal kutte i tiltak som går på å møte klima og transportutfordringene i byene, de sier rett og slett at de vil gå på røvertokt i byene, sier Hareide til VG.

Også Arbeiderpartiets stortingspolitiker Siri Gåsemyr Staalesen og MDG-nestleder Arild Hermstad reagerer. Staalesen mener Sp taler med to tunger ettersom Jan Bøhler har hevdet at han fikk partiet med seg på ikke å gjøre dette.

– Jeg viser til uansvarlig pengebruk i byvekstavtalen i min egen hjemkommune som et eksempel på sløsing med folks skattekroner. At Hareide, Staalesen og Hermstad har så enorm vilje til å misforstå at de tolker det til at vi går imot byvekstavtalene, får stå for deres regning, sier Borten Moe.