Oslo-borgere får ikke lenger vite vaksinemerket før oppmøte

Oslo kommune får ikke vite andelen Pfizer- og Moderna-vaksiner de mottar tidligst et par uker før de mottar leveransen. Derfor er det ikke mulig å forutse for bydelene hvilke vaksinetyper de har tilgjengelig for planlagt vaksinering.
Oslo kommune får ikke vite andelen Pfizer- og Moderna-vaksiner de mottar tidligst et par uker før de mottar leveransen. Derfor er det ikke mulig å forutse for bydelene hvilke vaksinetyper de har tilgjengelig for planlagt vaksinering. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-borgere må fremover vente til oppmøte for å vite hvilken coronavaksine de får som dose to. Årsaken er uforutsigbarhet knyttet til vaksineleveranser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble besluttet av vaksinasjonsledelsen i helseetaten i Oslo fredag, skriver Avisa Oslo.

– Tilfanget av vaksiner gjør det nå hensiktsmessig å ikke lenger skille mellom de to mRNA-vaksinene, sier kommuneoverlege Synne Schou Øhrberg.

Hvor mange Pfizer- og Moderna-vaksiner hovedstaden mottar, blir tidligst klart et par uker før leveransen. Bydelene har derfor ikke mulighet til å forutse hvilke vaksinetyper som blir tilgjengelig for planlagt vaksinering mange uker fram i tid.

– Den uforutsigbarheten gjør at det ikke er mulig å spesifisere hvilken mRNA-vaksine innbyggere vil få som dose to, sier Øhrberg.