Venter store nedbørsmengder og kraftig vind i Finnmark

<p>Innbyggerne i Finnmark kan belage seg på mye vind og regn det neste døgnet. </p>
Innbyggerne i Finnmark kan belage seg på mye vind og regn det neste døgnet.  Foto: NTB

Meteorologisk institutt melder om kraftige vindkast og mye regn fra tirsdag kveld i Øst-Finnmark. 

Det er blitt sendt ut farevarsel for kraftig vind og store nedbørsmengder. Det melder Meteorologisk institutt på Twitter.

– I natt skal det blåse skikkelig i Øst-Finnmark! Fra sent tirsdag kveld til onsdag formiddag ventes det nordvestlig kraftige vindkast på 27 til 35 m/s. Vi har sendt ut gult farevarsel. Sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder, skriver meteorologene.

Varmest og kaldest i Norge: Finn din kommune på vær-topplisten

30 til 40 millimeter nedbør

Det vil være fare for kansellerte avganger for ferje og fly. Strømforsyningen kan bli påvirket. Enkelte veier kan også bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Men det er ikke bare vind som vil prege været i Øst-Finnmark det neste døgnet. Det er nemlig også ventet mye nedbør.

– Fra natt til onsdag til onsdag ettermiddag ventes lokalt 30 til 40 millimeter på tolv timer, opplyser Meteorologisk institutt.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, samt fare for stengte veier. Ifølge meteorologene er det ventet mest intens nedbør på Varangerhalvøya og på sørkysten av Varangerfjorden.

Regnbygene på vei østover

For Østlandets sin del ser det ut som at resten av tirsdagen vil bli tørrere. Regnbygene er nemlig på vei østover.

– Litt vått her og der på Østlandet i dag. De fleste regnbygene er på vei østover, så det vil bli tørrere og mindre skyer utover dagen. I Agder vil det være spredte byger stort sett i hele dag, men flest i øst og indre strøk, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Personvernpolicy