Kilder: Sp-veto mot SV kan gi ren Ap-regjering

Hvem kommer Jonas Gahr Støre (t.h.) og Arbeiderpartiet til å regjere med dersom det blir regjeringsskifte? Partiet vil helst ha med seg Senterpartiet og SV, men Senterpartiet ønsker ikke å regjere med SV. Her er Støre sammen med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (t.v.) og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB
Hvem kommer Jonas Gahr Støre (t.h.) og Arbeiderpartiet til å regjere med dersom det blir regjeringsskifte? Partiet vil helst ha med seg Senterpartiet og SV, men Senterpartiet ønsker ikke å regjere med SV. Her er Støre sammen med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (t.v.) og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet ønsker ikke å regjere sammen med SV, noe som kan medføre at Arbeiderpartiet danner regjering alene, ifølge kilder høyt i Ap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere sentralt plasserte kilder i Ap bekrefter overfor Aftenposten at en ren Ap-regjering kan være vel så relevant som en regjering bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

En sentralt plassert kilde i Ap har kommet med de samme opplysningene til NTB.

Ifølge kildene er Aps fremste plan en regjering sammen med Senterpartiet og SV hvis Erna Solberg og høyresiden taper valget. Siden Sp ikke ønsker å regjere med SV, blir en ren Ap-regjering diskutert internt i Ap som en plan B.

Hva Arbeiderpartiet går for, vil derimot avhenge av valgresultatet og forskjellen mellom Sp og Ap. Sannsynligheten for en ren Ap-regjering vil øke dersom Ap blir en del større enn Sp. Blir de jevnstore, øker sannsynligheten for en Ap-Sp-regjering.