Lunde-løft i OL: Norge cruiset fra Japan til 37-25

Keeper Katrine Lunde jubler etter en redning i OL-kampen i håndball mot Japan. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Keeper Katrine Lunde jubler etter en redning i OL-kampen i håndball mot Japan. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB

De norske håndballfavorittene slukket OL-vert Japans lille håp og er klar for kvartfinalen mot Ungarn. 37-25-seieren ga keeper Katrine Lunde en opptur.

Hun startet kampen meget bra og reddet fem av de sju første skuddene som kom på mål. Det er 71 i redningsprosent.

Totalt kom 41-åringen også godt fra kampen. Tar Norge OL-gullet søndag, vil Lunde tangere rekorden i håndballsammenheng med tre olympiske titler og en bronse. Russeren Andrej Lavrov topper den statistikken.

Norge hadde ingen problemer med å sikre en klar seier, og mange spillere fikk prøve seg og score mål.

Ungarn utnyttet at puljevinner Sverige ikke ville bruke for mye kraft i sin siste gruppekamp. Ungarerne vant og slo ut Spania på innbyrdes oppgjør.

I en eventuell semifinale møter Norge vinneren av Montenegro (norsk 35-23-seier tidligere i OL) og ROC (russiske utøvere). Det kan bli en returkamp fra Rio de Janeiro-OL der russerne slo Norge i semifinalen i det mange kalte «tidenes beste kvinnekamp i håndball».

Nederland – Frankrike og Sverige – Sør-Korea er de to siste kvartfinalene. Alle spilles onsdag.

Feilfritt

Henny Ella Reistad sto over sin andre kamp på rad etter en smell i skulderen torsdag forrige uke. Det er ventet at hun kan spille i første cuprunde.

Norge er det eneste av 24 håndballag i OL med bare seirer (fem) i gruppespillet.

Det norske laget har også 13 strake seierskamper i mesterskap. Siste tap kom i VM i Japan i 2019. På veien til OL ble det norsk EM-gull i fjor.

Ungarn har vært ganske svake i OL. Hadde ikke Sverige delvis prioritert bort kampen mandag, er det høyst sannsynlig at ungarerne ville vært på reisefot hjem tirsdag.

I stedet spiller de kvartfinale mot Norge. En Ungarn-seier vil være en sensasjon.

Personvernpolicy