Politiet: Samtlige siktede i avhør i drapssak i Lørenskog

<p>Politiet jobber på åstedet søndag formiddag. </p>
Politiet jobber på åstedet søndag formiddag.  Foto: NTB

Politiets etterforskning fortsetter søndag etter at seks personer er siktet for drap etter at en litauisk mann ble funnet død i Lørenskog natt til søndag.

– Det er nå seks personer som er siktet, situasjonen er svært uoversiktlig. Vi ønsker å gjennomføre avhør så fort som mulig, slik at vi får avklart de enkeltes roller i saken og om de da kan skrives ut eller ikke, sa politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB i 14-tiden.

– Det er en kolossal jobb, sier Skarpeid.

Han fortalte videre at politiet har et bilde av hva som kan ha skjedd, men at de ikke ønsker å gå ut med det før avhørene er gjennomført.

Samtlige siktede i avhør

Når det gjelder relasjonen mellom de involverte, kan politiet bekrefte at de siktede bor eller har vært på besøk i boligen der hendelsen skjedde.

– Utover det er det for tidlig å kommentere relasjonene ytterligere, skiver politiet i en pressemelding søndag klokka 17.

Ifølge politiet satt de siktede da i avhør, og gjennomføringen betegnes som noe krevende fordi man er avhengig av tolk i flere ulike språk.

– Hvorvidt siktelsene vil bli opprettholdt, blir fortløpende vurdert og vil avhenge av hva som fremkommer i avhør. Dersom politiet vurderer at vilkår for varetektsfengsling er oppfylt for noen av de siktede, planlegger vi å fremstille for fengsling i løpet av mandag, opplyser politiet.

Advokat Vigdis Brandstorp, forsvarer for en av de siktede, forteller til NTB at hun ikke har noen nye opplysninger.

– Jeg er på vei til avhør nå, opplyser hun i 14-tiden.

Uoversiktlig

Politiet meldte først at én person var pågrepet, siktet for drap. Senere opplyste de at det altså er seks personer som er siktet i saken, samtlige er siktet for drap.

Alle satt søndag ettermiddag i arresten på politihuset i Lillestrøm, hvor de også ble avhørt.

– Hendelsesforløpet er uoversiktlig, og vi må derfor fortsatt være svært sparsommelig med opplysninger om de faktiske forhold, skriver politiet videre.

Startet full etterforskning

Politiet mottok natt til søndag en melding om at en mann angivelig var utsatt for en alvorlig voldshendelse i den aktuelle boligen.

Få minutter senere fikk politiet melding om at mannen var død. Ifølge NRK skjedde hendelsen kort tid etter midnatt.

Politiet gjennomførte en innledende samtale med den antatte gjerningsmannen, som ble siktet for drap.

Det er derfor også ukjent hvordan han stiller seg til drapssiktelsen.

– På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å si noe mer i saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokaten.

Bolig sperret av

Den aktuelle boligen, som ligger ikke langt unna Akershus universitetssykehus, er sperret av med politibånd. Det var ingen aktivitet på stedet søndag formiddag.

Ingen omstendigheter er foreløpig kjent om pågripelsene. Den avdøde mannen skal obduseres på mandag eller tidlig i neste uke.

Personvernpolicy