Karantenekrav for reisende fra Island, Italia og San Marino

Fra mandag av må du i karantene etter å ha vært på Sicilia.
Fra mandag av må du i karantene etter å ha vært på Sicilia. Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Island, Italia og San Marino går fra grønn til oransje, og det innføres derfor restriksjoner og karantenekrav reisende fra disse områdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endringene gjelder fra mandag av, opplyser regjeringen.

For øvrig går Andorra fra rødt til mørkerødt, og det blir innført krav om karantenehotell. Det samme gjelder Korsika og De sørlige egeiske øyer i Hellas.

Fra før av er Kypros, Nederland, Spania og Storbritannia mørkerøde, og reisende derfra må i utgangspunktet på karantenehotell.

Fullvaksinerte eller dem som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene, er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvilket land de kommer fra.

Grønne land

Liechtenstein blir fra mandag av grønt, og dermed fjernes innreiserestriksjoner og karantenekrav. For øvrig er disse landene grønne: Bulgaria, Grønland, Kroatia, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Slovakia, Slovenia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Det gjøres også endringer i seks regioner i Sverige fra 2. august. Norrbotten går fra oransje til grønn og Värmland går fra rød til grønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje, og får dermed karantenekrav.

I Danmark går Region Midtjylland fra oransje til rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark (med unntak av Grønland).

Frarådes

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Det er unntak for noen utvalgte land fra dette, de såkalte lilla landene.

Nye land på denne listen fra mandag av er Saudi-Arabia og Ukraina. Fra før av er disse landene lilla: Albania, Aserbajdsjan, Australia, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, New Zealand, Nord-Makedonia, Qatar, Serbia, Singapore og Taiwan.