Dette skjedde i natt

Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 30. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

404 nye koronasmittede registrert siste døgn – 40 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 404 koronasmittede i Norge. Det er 138 flere enn samme dag i forrige uke og tredje dag denne uken med ny rekord. I Oslo er det registrert 40 nye smittede det siste døgnet, som er det høyeste antallet denne uken.

Sist gang det ble registrert mer enn 400 smittede på ett døgn i Norge var 25. mai da tallet var 427. Med 270 koronasmittede per dag i snitt er smittetrenden nå stigende.

Vaksinerte sprer koronaviruset

Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte personer, advarer amerikanske myndigheter.

I et internt skriv advarer det amerikanske folkehelseinstituttet CDC om at deltavarianten ser ut til å forårsake mer alvorlig sykdom og sprer seg like raskt som vannkopper, skriver Washington Post.

Åtte kommuner har vaksinert under halvparten av innbyggerne

I åtte mindre kommuner spredt over nesten hele landet har under 50 prosent av befolkningen fått minst én vaksinedose, melder VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På sisteplass ligger den Agder-kommunen Iveland med rundt 1.300 innbyggere. Der har 47,4 prosent av befolkningen i kommunen fått minst én dose. Nordlandskommunene Lurøy og Rødøy ligger hakk i hæl med 47,5 prosent.

Kjetil Borch rodde inn til sølv i OL

Kjetil Borch tok sølvet i herrenes OL-finale i singlesculler i Tokyo fredag. Han endte opp med Norges eneste romedalje i lekene.

Borchs oppladning til finalen var nær perfekt med seier i forsøksheatet, kvartfinalen og semifinalen. I finalen ble den greske overraskelsen Stefanos Ntouskos for sterk, mens Damir Martin tok bronsemedaljen for Kroatia.

Rekordhøyt salg av dyre boliger i år

Privatmegleren har solgt 331 boliger til over 15 millioner kroner i år. I fjor til samme tid hadde de bare solgt 197 boliger i denne prisklassen.

Det forteller administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til Finansavisen fredag. Hun tror koronaepidemien med lave renter og lavt forbruk er viktige forklaringer på veksten.