81 nye smittede i Ørsta og Volda: – Situasjonen er alvorlig

– De aller fleste smittede er uvaksinerte og skulle fått vaksinedose ukene framover, sier kommuneoverlege Marte Vaage Øie. Illustrasjonsfoto av vaksineringssenter. Foto: Torstein Bøe / NTB
– De aller fleste smittede er uvaksinerte og skulle fått vaksinedose ukene framover, sier kommuneoverlege Marte Vaage Øie. Illustrasjonsfoto av vaksineringssenter. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld er det meldt om til sammen 81 nye positive coronaprøver i tettstedene Ørsta og Volda de siste tre dagene. Arrangører oppfordres nå til å avlyse alle arrangement i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere torsdag ble det meldt om 49 nye smittetilfeller bare i løpet av torsdag, men på kvelden har kommunene registrert ytterligere 12, skriver NRK.

Til sammen har 81 personer fått nå fått påvist coronaviruset i de to kommunene de siste tre dagene. De smittede er stort sett unge voksne.

– De aller fleste smittede er uvaksinerte og skulle fått vaksinedose ukene framover, sier kommuneoverlege Marte Vaage Øie til NRK.

Smitteutbrudd på utested

Flere har blitt smittet etter å ha vært på utestedet My Kitchen i Volda, skriver NRK. Videoer fra utestedet sist helg viser ungdommer tett i tett.

Nå vurderer Volda kommune å anmelde utestedet for brudd på smittevernreglene, sier ordfører Sølvi Dimmen (Sp) til kanalen.

– Vi vil følge opp og gjøre det som er nødvendig, i dialog med utestedet og politiet, sier hun.

Oppfordrer til å avlyse arrangementer

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Situasjonen er alvorlig, skriver kommunene.

– Svært viktig at hver og en av oss gjør det vi kan

– Dersom vi skal unngå å sprenge sporingskapasiteten og med det risikere at smitten sprer seg enda mer, er det svært viktig at hver og en av oss gjør det vi kan for å redusere risikoen for smitte de kommende dagene og i helgen. Klarer vi det, kan vi kanskje unngå å måtte vedta lokale forskrifter med skjenkeforbud og forbud mot å samles med virkning for inntil 14 dager framover, heter det videre.

Kommuneoverlegene i kommunene oppfordrer til å redusere sosial kontakt, og til å avlyse arrangementer.

Stenger alle sykehjem

Ørsta kommune har bestemt å stenge alle sykehjemmene for ordinære besøk som følge av smitteutbruddet, skriver Møre-Nytt.

Alle de ansatte skal bruke munnbind i pasientnært arbeid, og dette gjelder fram til ny vurdering mandag, skriver avisen.