Røde Kors skal lete etter Lier-meteoritten – inviterer folk til å delta

Dette er området hvor Norsk meteornettverk tror man kan finne meteoritten. Meteorekspert Morten Bilet sier at området er cirka en halv til én kilometer bredt og rundt tre kilometer langt. Foto: Norsk meteornettverk / NTB
Dette er området hvor Norsk meteornettverk tror man kan finne meteoritten. Meteorekspert Morten Bilet sier at området er cirka en halv til én kilometer bredt og rundt tre kilometer langt. Foto: Norsk meteornettverk / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå skal Røde Kors på meteorittjakt i Lier, og alle inviteres til å delta i letearbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til søndag lyste himmelen opp og det hørtes høye drønn og kraftige smell over hele Østlandet. En meteor suste over himmelen, og ifølge ekspertene kan meteoritten ha landet i Finnemarka i Lier.

– Dette er såpass stort at det er gøy å være med på, sier områdeleder for Søndre Buskerud Røde Kors Hjelpekorps, Christian Hollie.

Hjelpekorpset inviterer alle til å bli med i søket, skriver Drammens Tidende. De som vil delta kan møte opp på den kommunale parkeringsplassen i Trolldalen, ved Rustadveien fredag klokken 10.30.

– Det kommer til å være noen fra våre mannskaper å ta imot fremmøtte, så vil vi dele dem inn i grupper sammen med våre mannskaper. Deretter vil vi søke teig for teig, forteller Hollie.

– Vi tar utgangspunkt i det skraverte feltet i kartet fra Norsk meteornettverk. Vi kommer til å dele opp området i små teiger, som vi systematisk søker gjennom med manngard. Dette blir et organisert og systematisk søk.

Norsk meteornettverk snevret onsdag inn et område hvor meteoritten kan befinne seg. Nå anslås det at den ligger mellom Gjevlekollen, som er en av de høyeste toppene i Finnemarka og Neverkollen i Lier.