Restauranter må holde stengt – mangler kokker

Flere restauranter i Bergen har blitt nødt til å stenge enkelte dager på grunn av kokkemangel. Restaurantene på bildet er ikke omtalt i saken. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Flere restauranter i Bergen har blitt nødt til å stenge enkelte dager på grunn av kokkemangel. Restaurantene på bildet er ikke omtalt i saken. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor er kokkene blitt av? spør assisterende restaurantsjef Jennifer Fernandez i Allmuen oppgitt.

Forrige uke måtte restauranten holde stengt to dager. Det var rett og slett ikke vikarer å oppdrive, skriver Bergens Tidende.

Gode kokker har vært mangelvare lenge, men problemet har økt jevnt det siste året, forteller Fernandez.

– Med stenging og gjenåpning om hverandre, har mange permitterte kokker funnet seg andre jobber.

Flere andre restauranter BT har snakket med, bekrefter problemet.

– Det er som å fiske i tomt hav, sier Silje Sandnes, driftsleder og medeier i Bien restauranter.

– Mangelen på arbeidskraft gjelder i både Norge og Europa, og for hele serveringsbransjen – også renholdere og servitører, opplyser kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv.