Politiet har videoovervåking fra området ved Benjamin-minnesmerket

Benjamin Hermansen-minnesmerket ble tagget ned 20. juli, to dager før tiårsmarkeringen for 22. juli, med påskriften «Breivik fikk rett». Hærverket ble vasket bort etter kort tid av lokale beboere på Holmlia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Benjamin Hermansen-minnesmerket ble tagget ned 20. juli, to dager før tiårsmarkeringen for 22. juli, med påskriften «Breivik fikk rett». Hærverket ble vasket bort etter kort tid av lokale beboere på Holmlia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har gjennomgått materiale fra videoovervåking ved minnesmerket etter Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo. Foreløpig er ingen mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser politiadvokat Viola Bjelland i Oslo politidistrikt til NTB.

– Politiet har innhentet videoovervåking fra området. Materialet er gjennomgått, og vi jobber med videre informasjonsinnhenting. Per nå ønsker vi ikke å gå ut med ytterligere detaljer av hensyn til etterforskningen, skriver hun i en epost.

Det har ikke kommet flere anmeldelser om skadeverk eller annet som ser ut til å ha sammenheng med dette skadeverket, ifølge politiadvokaten.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken.

Det var 20. juli at en forbipasserende oppdaget taggingen med påskriften «Breivik fikk rett» på minnesmerket etter Benjamin Hermansen. En rekke politikere har fordømt hærverket.

I januar i år var det 20 år siden drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen. Drapet var rasistisk motivert. Tre medlemmer av den nynazistiske gruppen Boot Boys ble dømt til fengsel for medvirkning til drapet.