Beboere evakueres etter jord- og steinskred i Vang i Valdres

Et jord- og steinskred har gått over E16 i Vang i Valdres. Store vannmengder har ført til at beboere i området blir evakuert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steiner og jord har rast ut på to steder på E16 på vestsiden av vannet Vangsmjøse ved Øye, i tillegg har en stikkrenne, som leder vann under veien, kollapset.

Ingen personer ble tatt av skredet, opplyser Innlandet politidistrikt. Store vannmengder har likevel ført til at politiet evakuerer sju beboere i nærheten av skredet, melder NRK.

– Vi er i vurderingsfasen for om vi må evakuere flere, sier politiet til rikskanalen.

E16 over Valdres er et sterkt trafikkert knutepunkt mellom Østlandet og Vestlandet. Veien ved Øye, rett sør for tunnelen i vest og ved Grindheim i øst, blir trolig stengt i minst ett døgn, i verste fall vil det ta enda lenger tid, opplyser politiet og Statens vegvesen. Omkjøring anbefales om riksvei 52 Hemsedalsfjellet.

– Ifølge rapporter fra entreprenør er skredet 40–50 meter bredt. Det er store mengder jord- og steinmasser i veien, og entreprenør anslår at veien vil være stengt minst 24 timer, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen Øst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En geolog skal inn i skredområdet på befaring så raskt som mulig.

Norges Vassdrag- og energidirektorat har tirsdag morgen oppjustert farevarselet for jord- og flomskredfare til gult nivå for Innlandet.

Farevarslet gjelder fram til fredag morgen, og folk anbefales å holde seg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring.