Dette skjedde i natt

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 27. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

330 nye koronasmittede personer registrert siste døgn – 35 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 330 koronasmittede i Norge. Det er 135 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste smittetallet på en enkelt dag siden 1. juni. I Oslo ble det registrert 35 nye smittede.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 223 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 166, så trenden er stigende.

Nord-Korea og Sør-Korea gjenopptar kontakten

Lederne i Nord-Korea og Sør-Korea har blitt enige om å gjenoppta den direkte kommunikasjonen og å forbedre båndene mellom landene, ifølge Sør-Koreas president.

Nord-Korea kuttet alle kommunikasjonskanaler med Sør-Korea i juni i fjor og sprengte også et kontor for samarbeid med Sør-Korea fordi sørkoreanske aktivister sendte løpesedler over grensen.

Tesla med rekordoverskudd

Tesla gikk med 9,7 milliarder kroner i overskudd i andre kvartal, noe som er selskapets første kvartalsvis overskudd på over 1 milliard dollar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overskuddet økte fra i underkant av 104 millioner dollar – som tilsvarer 920 millioner kroner – i samme periode i fjor. Omsetningen ble nesten doblet i perioden og endte på nær 12 milliarder dollar, eller 105 milliarder kroner.

Historisk gull til Bermuda

Flora Duffy fra Bermuda vant kvinnenes triatlonen i OL natt til tirsdag. Hun ble dermed den første utøveren fra øygruppen som vinner et OL-gull. Duffy avgjorde konkurransen på den avsluttende løpedelen av konkurransen.

Norske Lotte Miller havnet bakpå fra start og klarte aldri å hevde seg i teten. Hun endte på en 24.-plass i konkurransen.

To til sykehus etter utforkjøring i Mosjøen

To personer er sendt til sykehus etter en utforkjøring på Halsøy i Mosjøen natt til tirsdag. Det var tre personer i bilen, men en av dem kom ikke til skade i ulykken som politiet fikk melding om klokken 00.37.

– En av de skadde ble sendt til sykehus med luftambulanse, mens den andre ble fraktet med bil, forteller operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt til NTB.