Norske muslimer reagerer på at alle burgere stekes på samme grill

Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge, sier i en epost at ingen av deres produkter kan klassifiseres som vegansk eller halal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge, sier i en epost at ingen av deres produkter kan klassifiseres som vegansk eller halal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange norske muslimer ønsker at restauranter har klare rutiner for hvordan halal- og vegansk mat tilberedes, og retter en pekefinger mot Burger King.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hurtigmatkjeden opplyser til Vårt Land at de ikke har plass til separate maskiner til steking og fritering.

– Vi trenger alle bedre informasjon om hvordan maten blir tilberedt, slik at vi selv kan velge om vi vil spise der eller ikke. Dette gjelder ikke bare halal-mat, men også vegansk og allergivennlig mat, sier Shahzad Ghufoor til avisen.

I et mye delt innlegg på Facebook-gruppen Halalguiden , med over 23.000 medlemmer, forteller primus motor Ghufoor at Burger King ikke kan garantere for såkalt krysskontaminering. Vegetarburgere, kyllingburgere, fiskeburgere og storfeburgere tilberedes side om side.

– Vi som spiser halal, kosher eller vegansk, kan ikke bare endre matvanene våre. Derfor trengs det tilrettelegging, sier Ghufoor.

Burger King hadde ikke anledning til å stille til intervju med Vårt Land, men Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge, sier i en epost at ingen av deres produkter kan klassifiseres som vegansk eller halal.

– Slik den operasjonelle driften er lagt opp i dag, har vi ikke plass eller kapasitet til å ha separate maskiner og redskaper for tilberedning av halalmat.